Oyunda iki farklı sembolden (X ve O) iki grup vardır.Tahtaya çizilen oyun şemasında dokuz kare bulunur. Toplamda iki kişilik bu oyun sınıfta iki grup olarak oynanır.Ayrıca x-o- x stratejik bir oyun olma özelliği taşımaktadır. Herhangi bir zemin üzerine çizilen belirli alanlara her bir oyuncu sıra kendine geldiği zaman x-o-x harflerinden birini yazmalıdır.Amacımız x-o-x harflerini yanyana ya da çapraz bir şekilde yazmak ve 1 puan almaktır.Çizilen şema üzerindeki bölmeler ne zaman biter ve x-o-x harflerini yazacak yer kalmaz ise oyun bitmiş olur. Oyunun sonunda da en çok puan alan, oyunun kazananı ilan edilir.
AMAÇ: Aynı semboldeki üç işareti dikey, yatay veya çapraz olarak sıraya dizmektir.HEDEF:Bu oyun aracılığıyla öğrenciler öğrendikleri ünitenin konularını pekiştirmiş olur.Sınıfta kinestetik olarak hareketlidir.Grup içinde kendini ifade etme fırsatı bulur.İngilizce konuşma yeteneğini geliştirir. Stratejik karar verme yeteneği geliştirir.
KAZANIMLAR: Soru sorma cevap verme. Sevdiği sevmediği hobileri ve oyunları söyleyebilme.Kabiliyetlerini ifade etme kazanımları elde edilir.
OYUNUN KURALLARI:
İlk olarak, oyun başlamadan aşağıdaki konulara karar verilir.
– Gruplara sembol seçimi (x ve o sembolleri arasından)
– Rock, paper, scissors taş kağıt makas yapılarak oyuna ilk başlayacak grup seçilir.
Oyun başlayınca, açılışı yapan oyuncuya oyunu yöneten judge önceden hazırlanan İngilizce soru, cümle ya da kelime gruplarından birini sorar. Doğru cevap verilirse oyuncu tahtaya çizilen XOX tablosuna kendi grubunun harfini çizip sınıfta daha önce oluşturulan sıraya o harfi simgeleyecek şekilde kollarıyla X ya da O yaparak oturur. Soruya cevap veremez ya da yanlış cevap verirse pass diyerek sıranın en arkasına geçer ve soruyu cevaplama sırası diğer gruba geçer. Oyun bu şekilde sürer. Hangi grup seçtiği X ya da O simgesini ilk önce ardı ardına gelecek şekilde dikey, yatay ya da çaprazlama oluşturuyorsa oyunun galibi olur. Oyun sonunda 3 aynı sembol arka arkaya sıralanamamış ise oyun beraberedir.Kendi sembolünüzü arka arkaya yerleştirmeyi amaçlarken, rakibinizin üçlü yapmasını da engellemeniz gerekir. Aksi taktirde diğer oyuncu kazanacaktır.
DEĞERLENDİRME: İki grup halinde yarışan öğrenciler oyun için hazırlanan sorulara verdikleri cevaplar ve kurdukları cümleler ile değerlendirilip en çok puan alan grup başarılı olur.Can you jump high? Can you climb a tree? What are your hobbies? Do you like doing puzzles?